Keukenbeslag toegepast op de keuken

keukenknoppen chemin de fer en ovaalKeukenbeslag in de keuken


De keuken is al eeuwen het centrum van het huis in vele huishoudens. Interieurbeslag.nl is de webwinkel voor klassiek, modern en antiek keukenbeslag. Het klassieke keukenbeslag is gemaakt met oorspronkelijke materialen en zonder het fabrieksmatige massa gevoel. Het moderne beslag is gemaakt naar de eisen voor het huidige interieur. De webwinkel biedt een groot assortiment producten voor om en rond de keuken zoals klassieke keukengrepenmoderne keukengrepenmoderne en klassieke keukenknoppenlandelijke keukenknoppenscharnierenladegeleidershout(snij)werk en accessoires.

kraanknop chemin de fer

Kraanknoppen

De kraanknop (ook wel T-knop genoemd) wordt steeds meer toegepast op nieuwe keukens. De oorsprong van dit model is terug te brengen naar de negentiende eeuw waar het in de vorm van deurklinken toegepast werd bij franse treinstellen. Dit is ook de reden waarom de knop ook wel naar de franse spoorwegen genoemd wordt: 'Chemin de fer' (letterlijk vertaald: pad van ijzer).

In de webwinkel is deze knop te vinden bij de keukenknoppen in de afwerkingen: RVSRoestkleurBrons Antiek en Zwart met een breedte van 45mm of 55mm.

vierkante knop geborsteld nikkel

Vierkante knoppen


In de eerste helft van de vorige eeuw werden vierkante knoppen al gebruikt binnen het interieur en sinds het begin van deze eeuw zijn ze weer terug te vinden op moderne keukens. De vierkante grepen combineren functionaliteit met een "strak" uiterlijk. Deze keukengreep is goed toe te passen op bijvoorbeeld hoogglans witte of mat grijze deurtjes.

In de webwinkel is de knop te vinden in de afwerkingen Blinkend chroom en Geborsteld Nikkel en in de afmetingen 50x50mm en 80x80mm.

Stangegreep RVS keukengrepen

Stangegrepen

De meest toegepaste moderne keukengreep is de stangegreep die in veel verschillende modellen leverbaar is. Het meest succesvolle model stangegreep dat al enige jaren gebruikt wordt en afgeleid is van de grepen die bij ovens worden gebruikt is de ronde Roestvrijstalen stangegreep met twee ronde voetjes. De eigenschappen van massief RVS gecombineerd met het gebruiksgemak maken deze greep geschikt voor iedere keuken.

De massief RVS stangegreep is er in verschillende lengtes met verschillende standaard boormaten die te vinden zijn bij de moderne keukengrepen.

Klassieke komgreep voor landelijke keukens

Komgrepen


Komgrepen worden voornamelijk gebruikt op landelijke en klassieke keukens, echter worden ze ook steeds meer toegepast op meer moderne keukens of keukens met een knipoog naar het landelijke. Ze zijn makkelijk in het gebruik en de rondingen maken dat ze veilig zijn als je er tegenaan stoot.

In de webwinkel is de komgreep zoals afgebeeld te vinden in de afwerkingen Antiek Zilver (Tinkleur), Brons Antiek, Antiek zwart en RVS-lookOok zijn er enkele andere modellen komgrepen te vinden bij de klassieke keukengrepen.

Koop keukenbeslag op Interieurbeslag.be