Voordeurgrepen

24 producten

Van hoog naar laag sorteren

24 producten

Van hoog naar laag sorteren

Voordeurgrepen

Op de voordeur wordt doorgaans geen deurkruk gebruikt om de deur open en dicht te doen. Een voordeurgreep kan een goed alternatief zijn voor bijvoorbeeld een voordeurknop. Bij een greep op een buitendeur is er een groot oppervlak om de deur open of dicht te duwen. En ook is de grip om een deur open of dicht te trekken beter dan bij een deurknop.

Traditioneel werden vroeger deurgrepen toegepast en deze werden horizontaal op het midden van de deur geplaatst. Tegenwoordig worden voordeurgrepen ook verticaal op de zijkant van de deur geplaatst. Ze komen dan op de plek waar vandaag de dag een deurknop geplaatst zou worden.

Voordeurgrepen bij winkels en de horeca

De toepassing van klassieke voordeurgrepen ziet men al langer bij winkeldeuren en horeca deuren. De reden hiervoor is hetzelfde als eerder genoemd. De bediening van een deurgreep is doorgaans fijner en daardoor klantvriendelijker. Ook is de statement van een deurgreep groter dan die van een deurknop. Een klassieke gevel kan hiermee in stijl afgewerkt worden. En de kleurafwerking bij uitstek is vaak de brons antieke kleur.