WC sluitingen

Producten 1-24 van 162

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 162

Van hoog naar laag sorteren
WC sluitingen

WC sluitingen en badkamer sluitingen worden gebruikt voor het afsluiten van wc deuren en badkamerdeuren. Alle wcsluitingen op de site zijn ook als badkamersluiting te gebruiken.

WC sluiting met of zonder vrij/bezet indicatie

Bij een gasten toilet wordt er in de meeste gevallen voor een sluiting met vrij/bezet indicatie gekozen. Hierdoor is er van buitenaf goed zichtbaar of de toilet bezet is of niet. Bij een badkamer of een extra wc is een vrij-bezet tekst minder noodzakelijk. En hier wordt dan ook vaker gekozen voor een slot waar aan de buitenzijde alleen een ronde knop zichtbaar is. Met het gleufje op dit bolletje is eventueel wel te zien voor bewoners of de badkamer of wc bezet is. Het is dan ook aan te raden het gleufje consequent horizontaal of juist verticaal te monteren in open stand.

WC sluiting boven of onder de deurkruk

In moderne badkamer- en wcdeuren zit meestal een slot met een tweede 8mm gat onder het 8mm krukgat. De standaard afstand tussen deze krukgaten (hart op hart) is doorgaans 63mm. De wc- en badkamersluitingen binnen ons assortiment zijn geschikt voor deze standaard sloten. Op de sluitingen met overslag na. Deze worden traditioneel boven de deurkruk geplaatst los van het slot in de deur.

Alle WC sluitingen worden compleet geleverd met de benodigde klassieke schroefjes in dezelfde kleur.