Industriële stijl

deurkruk industriële stijl zwart metaalBij een industriële stijl en een industrieel interieur heeft men het vaak over een strak interieur met rank, veelal zwart of metaal grijs ijzer, gebruik van beton, toepassing van blank hout en witte muren. Hoewel de industriële stijl vaak wordt geassocieerd met stoere, mannelijke interieurs, brengen de strakke, eenvoudige lijnen van het metaal en de warme kleur van bijvoorbeeld hout juist ook veel rust en geeft de combinatie van het veel gebruikte metaal, hout, en beton geen kille sfeer indien goed toegepast. De industriële trend geeft in ieder geval veel ruimte om van een strakke basis/modern interieur een sfeervol en gezellig thuis te maken met relatief kleine aanpassingen.

Industrieel beslag

industriële T-knop zwart

Op Interieurbeslag.be zijn verschillende industriële producten te vinden voor meubelen, keukens en zowel deuren als ramen. Voor een industrieel interieur zijn er verschillende zwarte en metaal kleurige knoppen en grepen welke op keukens en meubels gebruikt kunnen worden. Er zijn industriële knoppen te vinden in de vorm van een gelaste T-knop met bijpassende grepen, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een industriële afsluiter in verschillende maten. Door de eerlijke en natuurlijke materialen is er bij het interieurbeslag een zekere overlap tussen een industrieel interieur, een Scandinavisch interieur en een landelijk interieur. Alle drie hebben ze een basis van eerlijke materialen.

industriële afsluiter knop blank gietijzerEr zijn ook verschillende industriële deurkrukken zoals de robuuste, massieve deurkruk welke uit ijzeren, vierkante staf aan elkaar is gelast of de massief ijzeren deurkruk welke van ronde staf is gemaakt. De industriële stijl kenmerkt zich onder andere door het gebruik van eerlijke materialen zoals ijzer en gietijzer. De natuurlijke roestkleur, de materiaal eigen tinkleur en de egale zwarte poerdercoating benadrukken het industriële karakter.