Dudok serie

Dudok deurkruk

Dhr. Willem Marinus Dudok (1884 - 1974) was als stedenbouwkundige, ontwerper en gemeentelijk architect actief tussen 1913 en rond het begin jaren zestig van de vorige eeuw. Hoewel de ontwerpen van Willem Dudok met name bekend zijn van zijn rechte (geometrische) lijnenspel welke onder andere ook terug te vinden zijn in de ontwerpen van de architect Andrew Lloyd Wright, zijn ook andere geometrische vormen terug te vinden in zijn werk. De elipsvorm is één van de geometrische vormen die te zien zijn in de gevel van het kantoorgebouw De Nederlanden van 1845 in Arnhem en in de vorm van het dak van het kantoorgebouw De Nederlanden van 1845 in Rotterdam (waar o.a. het restaurant, Brasserie, Café Dudok in gevestigd is).

De geometrische elipsvorm is een natuurlijke en logische vorm die een zacht contour geeft en daarnaast functioneel is. Deze vorm is ook terug te vinden in de serie Dudok deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag. Deze logische vorm is tijdloos en wordt dan ook al sinds de eerste helft van de vorige eeuw toegepast bij beslag. Doordat het model tijdloos is, past het zowel binnen een klassiek, modern klassiek, modern, Scandinavisch en industrieel interieur. Het Dudok deurbeslag op Interieurbeslag.be heeft daardoor ook deze kenmerken. Op Interieurbeslag.be is het Dudok-model te krijgen in zwart (zoals links afgebeeld), blinkend nikkel, geborsteld nikkel, zilver antiek, roestkleur, tinkleur of Brons Antiek. Het handvat is hierbij gemaakt van ebbenhout dat van nature (en dus door en door) zwart is. Deze deurkrukken worden geleverd met twee ronde of ovale rozetten en de benodigde schroefjes in een bijpassende kleur.

 

Serie Dudok

Naast het model deurkrukken zijn er in dezelfde dudok serie ook producten voor draai-ramen: raamuitzetters, draai-kiep systemen en raamboompjes, voor schuiframen: raamgrepen, voor schuifdeuren: deurgrepen en voor keukens of meubelen zijn er grepen. 


raamkruk Dudok draai-kiep raam

Raamkruk Dudok draai-kiep-raam

In hetzelfde model is deze raamgkruk gemaakt voor moderne draai-kiep-ramen. Ter vervanging van standaard draai-kiep systemen kan in dezelfde stijl het raambeslag toegepast worden. Hierdoor wordt het interieur meer één geheel.
De raamkruk Dudok is via deze link te bestellen.

raamuitzetter Dudok

Raamuitzetter Dudok

Voor draairamen is in het Dudok model zowel een raamuitzetter als een raamboom te bestellen. De raamuitzetter heeft ook eenzelfde elipsvormig handvat en wordt compleet geleverd met twee stelpennetjes en de benodigde schroefjes voor de bevestiging.

De raamuitzetter Dudok is via deze link te bestellen.

raamboom Dudok sluiting

Raamboom Dudok

De raamsluitingen Dudok (links of rechts) zijn in combinatie met de raamuitzetter te gebruiken. Zowel de aanslag voor ramen die naar buiten open gaan als het haakje voor ramen die naar binnen open gaan worden meegeleverd.
De raamboom Dudok rechts is via deze link te bestellen.
De raamboom Dudok links is via deze link te bestellen.

deurgreep Dudok

Deurgreep Dudok

De deurgreep in de serie Dudok kan onder andere gebruikt worden voor schuifdeuren en vestibule deuren. De greep is goed vast te pakken door zijn hoogte en heeft ook weer een elips handvat.

De deurgreep Dudok is via deze link te bestellen.

 

Dudok