Hoe vervang je een raamkruk op een draai-kiep raam?

jaren dertig draai kiep raamkrukHet vervangen van een standaard draai-kiep raamkruk is relatief simpel. Het huidige systeem kan van het raam geschroefd worden en de wijze waarop verschilt per raamkruk. Bij veel draai-kiep systemen draai-kiep systemen kan de kruk met een inbusschoefje losgemaakt en verwijderd worden. Dit werkt in principe hetzelfde als bij een deurkruk. Hierdoor kan het afdekkapje van het systeem gehaald worden en worden de bouten zichtbaar. Het losdraaien van de bouten gaat standaard tegen de klok in. Daarnaast zijn er systemen waar een klepje op zit die rondgedraaid kan worden waardoor de bouten zichtbaar worden.

De draai-kiep systemen worden standaard met M5 bouten vastgezet. De lengte van deze bouten hangt af van de dikte van het raam en de diepte waarop het draai-kiep scharnier zit. Bij de levering van de draai-kiep systemen worden dan ook in de meeste gevallen geen bouten meegeleverd. Er wordt vanuit gegaan dat de bestaande bouten bijpassend bij het raam en het scharnier opnieuw gebruikt worden.

Door het vervangen van een standaard draai-kiep systeem zoals deze vaak bij ramen worden meegeleverd, kan een saai, modern raam éénvoudig in de stijl van het huis gebracht worden. Op de site zijn verschillende soorten en stijlen raamkrukken te vinden welke bijpassend zijn bij dezelfde deurkrukken. Hierdoor is er eenheid te brengen in stijl, kleur en vorm.