Recycling en milieu

Recycling van verpakkingsmaterialen

Recycling

Interieurbeslag.be heeft als doel zo spaarzaam mogelijk met verpakkingsmaterialen om te gaan als het aankomt op restafval. Nagenoeg alle verpakkingsmaterialen komen voort uit recycling. Het hergebruiken van materialen spaart het milieu, maar maakt het ook mogelijk om een zo laag mogelijke prijs voor de eindgebruiker te realiseren. Interieurbeslag gebruikt, op de verpakkingstape na, geen nieuwe materialen, maar maakt gebruik van de verpakkingen die gebruikt zijn om de materialen en producten aan te leveren. Hierbij moeten we wel consessies doen als het aankomt op het uiterlijk van de verpakkingen, echter weegt dat in onze ogen niet op tegen de voordelen die het heeft voor de prijs en het milieu.

Milieu

Een bijkomend voordeel is het zo klein mogelijk verpakken. Omdat we niet werken met standaard dozen waar alle producten in moeten passen, zit er bijna geen lucht in onze zendingen. De verpakking wordt gekozen uit onze brede voorraad met gerecyclede dozen. De meeste van onze inpakkers werken al tientalle jaren bij ons en zijn daardoor meesters geworden in het snel vinden van de juiste verpakking. Met minder lucht behalen we een kleiner transport volume. En hoe minder volume, deste minder de belasting voor het milieu.

Daarnaast hebben we 150 stuks zonnepanelen laten plaatsen om zoveel mogelijk energie zelf op te wekken. De volgende stap die wij overwegen, is het plaatsen van een warmtepomp om zelfs alle benodigde energie zelf op een milieuvriendelijke manier te genereren en zo een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Daarnaast vervangen wij in stappen alle lampen voor LED verlichting. Ook in ons nieuwe magazijn zal nagenoeg alle verlichting LED worden.