Traditionele trekbel blinkend chroom met ronde, platte knop en ronde rozet

Op voorraad
SKU
8TB6463
€ 43,90
  • Gratis verzenden vanaf €100,-
  • Nagenoeg alles direct uit voorraad leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig online shoppen

Omschrijving

Traditionele trekbel blinkend chroom met ronde, platte knop en ronde rozet. Een klassieke deurbel in een blinkend chomen afwerking. In de jaren dertig werden veelvuldig trekbellen toegepast. In de jaren dertig was er nog geen sprake van electrische bellen. Daardoor waren huiseigenaren aangewezen op mechanische belsystemen. Deze traditionele trekbel past dan ook goed bij een jaren dertig voordeur. De bel, tuimelaars en het trekmechanisme zijn gemaakt van messing en hebben een blinkend chromen kleur. De veer en de bevestiging van de veer zijn gemaakt van ijzer en zijn afgewerkt met een zwarte poedercoating. Deze trekbel garnituur heeft een bel met een mooie, heldere klank. Hierdoor is de bel goed te horen en heeft deze een prettig geluid.

Afmetingen van de traditionele trekbel blinkend chroom met platte knop

De bel heeft een diameter van ongeveer 80mm en een totale hoogte van ongeveer 75mm. De bevestigingsplaat van de veer is 64mm lang en 18mm breed. De gaten voor de bevestiging in de tuimelaars zijn 8,3mm. De twee gaten voor de ketting zijn ongeveer 4,5mm. De trekstang heeft een dikte van ongeveer 8,2mm. De rozet voor de trekstang heeft een diameter van 37mm en komt 6mm naar voren. De knop heeft een diameter van 38mm en komt 39mm naar voren.

Een tekening hoe de bel op te hangen is meegeleverd. De tuimelaars en het trekmechanisme kunnen verbonden worden met touw of een ketting. De trekstang wordt normaal gesproken door de deurstijl gestoken. Daarnaast kan de bel in principe ook door de muur heen. De stang heeft een lengte van 250mm en moet nog heen en weer geschoven kunnen worden. De maximale dikte van het stijl of de muur mag dan ook maar ongeveer 200mm zijn.

De tuimelaars kunnen op verschillende manieren aan de muur of deurpost gemonteerd worden en daarom zijn deze bevestigingsmaterialen niet meegeleverd. De schroefjes voor het bevestigen van het ronde plaatje worden wel meegeleverd in de bijpassende kleur.

Meer informatie
Art.nr. 8TB6463
Kleur Blinkend Chroom