Zwarte rozet voor profiel-cilindersloten veiligheidsbeslag gietijzer 52mm

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
8PC9503-PC
€ 35,70
  • Gratis verzenden vanaf €100,-
  • Nagenoeg alles direct uit voorraad leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig online shoppen

Omschrijving

Zwarte rozet voor profiel-cilindersloten veiligheidsbeslag gietijzer 52mm. Een ronde veiligheidsrozet met een diameter van 50mm voor een cilinderslot gemaakt van gietijzer met een zwarte poedercoating. Daarnaast is deze PC-rozet ook te kiezen in een tinkleur en roestkleur. Aan de buitenzijde wordt de rozet blind gemonteerd opdat deze niet aan de buitenkant eraf te halen is. Door de dikte van het rozet wordt het cilinderslot extra beschermt voor een betere inbraakwerendheid.

Deze set heeft geen SKG keuring, echter zegt dit niet dat hij minder inbraakwerend is. Wel wordt er voor buitengebruik aangeraden een profielcilinder toe te passen met een kerntrek beveiliging in de cilinder zelf. Een veiligheidsrozet met SKG keuring is ook te vinden bij de sleutelrozetten in de webwinkel.

Afmetingen van de zwarte rozet voor profiel-cilindersloten veiligheidsbeslag gietijzer 52mm

De veiligheidscilinderrozet heeft zowel binnen als buiten een diameter van 52mm. De buitenrozet heeft een dikte van 12mm en de binnenrozet heeft een dikte van ongeveer 9mm. Bij de keuze qua cilinderlengte wordt er dan ook uitgegaan van de deurdikte plus 20mm. Bij een 40mm deur kan een 60mm lange cilinder gekozen worden (30/30). De dikte van het RVS plaatje in de buitenrozet is 3mm dik. Dit complete setje rozetten voor binnen- en buitenzijde wordt geleverd met de twee benodigde bouten voor de montage.

Rozet voor profiel-cilinder sloten 52mm veiligheidsbeslag gietijzer zwart

Bij gekleurde producten met een poedercoating zoals zwart is de laag wel geschikt voor buiten. Bij de zwarte, gietijzeren uitvoering is het alleen belangrijk de blank ijzeren delen buiten te beschermen. Dit kan door middel van lak of een andere beschermende laag zoals zuurvrije siliconen. Dit geldt met name voor beschadigingen, krassen door sleutels en slijtage. Naast zwart op gietijzer is er ook een uitvoering in zwart op messing te vinden bij de veiligheid cilinderrozetten. Deze messing uitvoering kan niet roesten.

Rozet voor profiel-cilinder sloten 52mm veiligheidsbeslag gietijzer roest

!Let op: De roestkleur is afgewerkt met een laklaag, echter zal deze langzaam verder roest. De roestkleur behoeft, indien buiten gebruikt, goed onderhoud. Eens in de tijd overspuiten met een transparante/blanke lak, na het verwijderen van de oude lak. Dit is nodig om de buitenrozet mooi te houden en te voorkomen dat ze gaan teveel verder roesten. Dit geldt eigenlijk voor alle gietijzeren producten die een natuurlijke roestkleur of de eigenlijke metaalkleur hebben.

Rozet voor profiel-cilinder sloten 52mm veiligheidsbeslag gietijzer tinkleur

!Let op: De tinkleur raden we af buiten te gebruiken. Deze afwerking gaat buiten onvermijdelijk roesten. Voor buiten raden we als alternatief de zilver antieke afwerking aan welke ook bij de veiligheid-cilinderrozetten te vinden is. De zilver antieke uitvoering is gemaakt van massief messing dat niet kan roesten.

Specificaties

Meer informatie
Art.nr. 8PC9503-PC

Veel gestelde vragen over dit product

Hoe groot is het cilindergat in de rozet?
Het cilindergat heeft een standaard hoogte van ongeveer 34mm en een diameter van 17,5mm. Hierdoor is de cilinderrozet geschikt voor standaard profiel-cilindersloten die een diameter van ongeveer 17mm hebben en een totale hoogte van 33mm.