Trekbel klassiek messing polijst ronde, puntige knop met sierrozet

Op voorraad
SKU
8TB8563-punt
€ 39,90
  • Gratis verzenden vanaf €100,-
  • Nagenoeg alles direct uit voorraad leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig online shoppen

Omschrijving

Trekbel klassiek messing polijst ronde, puntige knop met sierrozet. Een traditionele, mechanische trekbel garnituur voor de voordeur. De bel en de tuimelaars zijn gemaakt van messing en hebben een messing polijst afwerking. De bel is afgebeeld in brons antiek, maar wordt ook in messing polijst geleverd. Het trekmechanisme is ook gemaakt van massief messing en heeft ook een messing polijst kleur. Deze afwerking heeft geen laklaag zoals traditioneel ook niet werd gedaan. Deze zal daardoor in de loop der tijd doffer en donkerder worden op de delen waar niet gepakt wordt. Dit is, indien ongewenst, tegen te gaan door de messing onderdelen af en toe te poetsen. Het grote voordeel is dat er geen laklaag kan beschadigen. En hierdoor ontstaan er ook geen donkere plekken op de lichte messing kleur. Deze zijn doorgaans lastig weg te krijgen. De veer en de bevestiging van de veer zijn afgewerkt met een zwarte poedercoating.

Afmetingen van de trekbel klassiek messing polijst ronde, puntige knop met sierrozet

De bel heeft een diameter van ongeveer 80mm en een totale hoogte van ongeveer 75mm. De bevestigingsplaat van de veer is 64mm lang en 18mm breed. De gaten voor de bevestiging in de tuimelaars zijn 8,3mm. De twee gaten voor de ketting zijn ongeveer 4,5mm. De trekstang heeft een dikte van ongeveer 8,2mm. De rozet voor de trekstang heeft een breedte van 29mm en een hoogte van 64mm. De knop heeft een diameter van 25mm en komt 37mm naar voren.

Een tekening hoe de bel op te hangen is meegeleverd. De tuimelaars en het trekmechanisme kunnen verbonden worden met touw of een ketting.

De tuimelaars kunnen op verschillende manieren aan de muur of deurpost gemonteerd worden en daarom zijn deze bevestigingsmaterialen niet meegeleverd. De schroefjes voor het bevestigen van het ronde plaatje worden wel meegeleverd.

Specificaties

Meer informatie
Art.nr. 8TB8563-punt
Kleur Messing polijst

Veel gestelde vragen over dit product

Wordt de bel helemaal compleet geleverd of moeten er nog onderdelen toegevoegd worden?
De bel wordt compleet geleverd met de op de productpagnia afgebeelde onderdelen en zonder een eventuele ketting en ook zonder montagesteunen voor de tuimelaars. De montage van de tuimelaars is afhankelijk van de situatie: in sommige gevallen zijn ...
Hoe lang is de stang van de trekbel.
De stang van de trekbel is 250mm lang zonder de knop meegerekend. Deze lengte is met name bedoeld voor montage in het kozijn.