Landelijk zwart gecombineerd met klassiek brons antiek

Al lange tijd is de landelijk zwarte kleur op interieurbeslag een goede keuze voor landelijke en industriële interieurs. Daarnaast is het klassieke brons antiek voor klassieke interieurs nooit echt weggeweest. De combinatie van zwart beslag met brons antieke accenten is echter nu weer terug van weggeweest.

Door deze combinatie geeft het stoere karakter van het zwarte gietijzer en moderne look en geeft het meer klassieke brons antiek de producten meer warmte. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar in zowel industriële of landelijke interieurs, maar ook in moderne en klassieke stijlen. Indien er in huis al zwart of brons antiek beslag aanwezig is, dan kan dit behouden blijven in combinatie met de nieuwe producten. Hierdoor hoeft er minder verspild te worden en passen de producten nog beter in elk budget.

Bijkomend voordeel is dat het massief messing de producten een nog langere levensduur kunnen geven. Daarnaast blijkt uit studies van de Universiteit van Southampton in de UK dat koper (het hoofdbestanddeel van messing en dus ook van brons antieke producten) een positief effect zouden hebben op het terug dringen van bacteriën en virussen (bron: Cordis European research results  https://cordis.europa.eu/article/id/25151-copper-could-stop-spread-of-flu).