Webshop Keurmerk

'Ton-model' jaren '30 deurkruk

ton model deurkruk jaren 30

Een veel gebruikt model in de jaren dertig is het nu genaamde 'ton model'. Er zijn veel verschillende modellen gemaakt in de jaren dertig en er zijn dan ook nu nog veel verschillende modellen op de markt van het interieurbeslag. De modellen hebben allemaal een tonvormig handvat (meestal gemaakt van zwart hout of hoorn) met een conisch einddopje.

Op interieurbeslag.nl is het Ton-model te krijgen in blinkend nikkel (zoals links afgebeeld), geborsteld nikkel of Brons Antiek. Het handvat is bij alledrie de afwerkingen gemaakt van Ebbenhout dat van nature (en dus door en door) zwart is. Deze deurkrukken worden standaard geleverd met twee rozetten en de benodigde schroefjes in een bijpassende kleur voor de bevestigigng.


Serie 'ton-model'

Naast de 'ton-model' deurkrukken zijn er in dezelfde 'ton-model' serie voor draai-ramen: raamuitzetters en raamboompjes, voor schuiframen: raamgrepen, voor schuifdeuren: deurgrepen en voor keukens of meubelen zijn er grepen.


raamgreep jaren 30 ton model schuifraam

Raamgreep 'ton-model'

In hetzelfde 'ton-model' is deze raamgreep gemaakt voor de in de jaren '30 veel toegepaste schuiframen. Ook deze greep is in blinkend nikkel, geborsteld nikkel en brons antiek verkrijgbaar met een massief ebbenhouten, tonvormig handvat. De greep wordt met vier schroefjes vastgezet onderaan het schuifraam.
De raamgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

raamuitzetter ton model jaren 30

Raamuitzetter 'ton-model'

Voor draairamen is in het 'ton-model' zowel een raamuitzetter als een raamboom te bestellen. De raamuitzetter heeft ook een ebbenhouten handvat en wordt compleet geleverd met twee stelpennetjes en de benodigde schroefjes voor de bevestiging.

De raamuitzetter 'ton-model' is via deze link te bestellen.

raamboom tonmodel jaren 30 sluiting

Raamboom 'ton-model'

De raamsluitingen 'ton-model' (links of rechts) zijn in combinatie met de raamuitzetter te gebruiken. Zowel de aanslag voor ramen die naar buiten poen gaan als het haakje voor ramen die naar binnen open gaan worden meegeleverd.
De raamboom 'ton-model' rechts is via deze link te bestellen.
De raamboom 'ton-model' links is via deze link te bestellen.

deurgreep ton model jaren 30

Deurgreep 'ton-model'

De deurgreep in de serie 'ton-model' kan onder andere gebruikt worden voor schuifdeuren die ook in de jaren '30 veel toegepast werden. De greep is goeed vast te pakken door zijn hoogte en heeft ook weer een ebbenhouten handvat.

De deurgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

keukengreep ton model jaren 30 meubelgreep

Keukengreep/meubelgreep 'ton-model'

Naast de ramen en deuren kan de jaren '30 stijl met het 'ton-model' doorgetrokken worden naar de keuken met het 'ton-model' als keukengreep of naar de rest van het interieur met het 'ton-model' als meubelgreep.

De Keukengreep/meubelgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

WC sluiting hefboom toiletoverslag jaren 30

WC sluiting 'jaren '30'

Hoewel deze WC-sluiting met hefboom en vrij/bezet niet het typische ton-vormige handvat heeft, is deze toiletsluiting wel veel gebruikt in dezelfde periode als het 'ton-model'.


De Keukengreep/meubelgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.